Tässä nuudelisalaatisa on soba-nuudeleiden lisäksi "kesäkurpitsanuudeleita". Kesäkurpitsasta saa tehtyä pitkiä, ohuita, nuudelimaisia suikaleita julienne-raudalla. Suikaloimisen voi toki tehdä myös tavallisella kuorimaveitsellä joskin silloin suikaleet ovat leveämpiä. Kesäkurpitsanuudelit kannattaa tehdä niistä kaikkein pienimmistä kesäkurpitsoista, sillä niissä on vähiten pehmeää sisustaa ja siemeniä.
Kesäkurpitsasuikaleiden lisäksi kulhossa on tuoreita herneitä ja thai-basilikasta tehtyä pestoa. Thai-basilika-pestossa on pinjansiemenien sijasta maapähkinöitä ja se on maustettu limellä ja inkiväärillä. Tämä nuudelisalaatti on muuten hyvää ruokaa hellepäiviksi (niitä odotellessa...), sillä se syödään kylmänä :) Salaatin joukkoon voisi lisätä myös muutamia tofukuutioita, jos siitä haluaisi tehdä täyttävämmän.
Thai-basilika-pestonuudelit kesäkurpitsalla ja tuoreilla herneillä
(kahdelle)
Thai-basilika-pesto
Ruukullinen thai-basilikaa
1 dl maapähkinöitä (suolattuja, kuivapaahdettuja)
½ dl (tuoreita) herneitä
2 tl tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
1 limen mehu ja kuori
1 ml (= 1/5 tl) valkosipulijauhetta
1 limen mehu ja kuori
1 ml (= 1/5 tl) valkosipulijauhetta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 ½ rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
1 tl rypsiöljyä
1 tl seesamiöljyä
ripaus chilihiutaleita (maun mukaan)
ripaus chilihiutaleita (maun mukaan)
½ dl vettä (lisää tarpeen mukaan)
Lisäksi
pieni kesäkurpitsa, julienne-siivuina
150 g / 2 nippua soba-nuudeleita
muutama kourallinen maapähkinöitä
2 dl tuoreita herneitä
Perkaa tuoreet herneet (tarvitset yhteensä n. 1 litran tuoreita herneenpalkoja).
Hienonna inkivääri. Raasta limen kuori ja purista sen mehu. Laita kaikki peston
ainekset pieneen monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää vettä tarpeen mukaan niin, että peston koostumus on sopivan juoksevaa muttei kuitenkaan vetistä.
Suikaloi kesäkurpitsa julienne-raudalla tai kuorimaveitsellä. Keitä
nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Sekoita
pesto nuudeleihin. Lisää kesäkurpitsa, maapähkinät ja herneet nuudeleiden joukkoon ja sekoita. Koristele annos
suolapähkinöillä ja thai-basilikalla.
I like to think this noodle salad is like a summer in a bowl. In addition of soba noodles it's made of julienned zucchini, fresh peas, crunchy peanuts and zesty thai basil pesto. It's served cold so it's perfect light meal for hot summer days. You could also add some tofu cubes to it if you liked to have a bit more filling dish :)
recipe inspiration Eat Healthy Eat Happy
Soba and zucchini noodles with thai basil pesto
(serves two)
Thai basil pesto
Bundle of thai basil
1 dl peanuts (salted, dry roasted)
½ dl (fresh) peas
2 ts fresh ginger, minced
1 ml (= 1/5 ts) garlic powder
1 tbsp rice vinegar
1 ½ tbsp soy sauce
1 ts sugar
juice and zest of one lime
1 ts vegetable oil
1 ts toasted sesame oil
pinch of chili flakes (to taste)
pinch of chili flakes (to taste)
½ dl water (or more as needed)
Other ingredients
one small zucchini, julienned
150 g / 2 bundles soba noodles
couple of handfuls of peanuts
2 dl fresh peas
Mince ginger. Zest and juice lime. Process all pesto
ingredients in blender. Add more water if necessary.
Julienne zucchini. Cook soba noodles according to package instructions. Drain the noodles and rinse them under cold water. Mix pesto and noodles. Combine noodles with julienned zucchini, peanuts and peas. Garnish bowls with additional thai basil and peanuts.
Ihan huippuannos, tämä pitää laittaa muistiin. Tuoreet herneet tuossa pestossa on näppärä idea :)
VastaaPoistaKiitos! Kesäkurpitsat ja herneet alkavatkin nyt olla parhaimmillaan :)
PoistaThis looks fantastic, so green and exciting with all the flavours in there! I love that the pesto is made with peanuts as well, I haven't tried that! :) Thank you so much for sharing Maikki! :D I hope you have a lovely weekend xx
VastaaPoistaThanks Jules! You should really try this :)
Poista