perjantai 2. lokakuuta 2015

Paras ruokavinkki Kööpenhaminaan!


Voitin taannoisesta Urtekramin blogikilpailusta viikonloppumatkan Kööpenhaminaan. Köpis oli kaunis, kompaktin kokoinen ja vaivaton matkailukohde, jossa turistin on helppo viihtyä. Ainoa miinus matkassa oli hieman epävakainen sää, mutta siinähän ei ole meille suomalaisille mitään uutta... ;)

Kaltaiselleni ruokaintoilijalle Köpis on antoisa matkakohde ja matkan ehdottomasti kiinnostavin ruokapaikka oli Copenhagen Street Food.
Isossa hallissa oli kymmeniä pieniä ruokakojuja, jotka tarjosivat laadukasta katu- ja pikaruokaa maailman joka kolkasta. Burgereita ja aasialaistyylisiä wokkeja sai useammastakin paikasta mutta myös Lähi-idän, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan keittiöt olivat edustettuina. Hallin takaosassa oli pitkät pöydät, joiden ääreen ihmiset istuivat nauttimaan ruoka-annoksiaan. Vaikka Kööpenhamina on melko kallis kaupunki, täällä aterioiden hinnat olivat varsin maltillisia. Paikka onkin suosittu paikallisten keskuudessa ja lauantaipäivänä kolmen aikaan siellä oli tungosta. Suosituimpien kojujen tiskeille joutui jonottamaan melko kauan, mikä asetti pikaruuan käsitteen näissä paikoissa hieman kyseenalaiseksi. Ajoittaisesta ahtaudesta huolimatta Copenhagen Street Food on kuitenkin ehdottomasti käymisen arvoinen.Kierrettyäni hallin ympäri päädyin hakemaan lounaani korealaista ruokaa myyvästä Bulkosta, josta ostin bibimbapin tofulla. Tässä paikassa ei ollut juurikaan jonoa, joten sain söpöön pahviseen take away -boksiin kootun annokseni muutaman minuutin odottelun jälkeen. Annos koostui riisistä, jonka päälle oli kasattu seesamimarinoitua porkkanaa, merileväsalaattia, sieniä, ituja, ja rapeaksi paistettua tofua. Viimeiseksi niiden päälle laitettiin vielä mausteista gochujang-kastiketta. "Just remember to mix everything together!" kojunpitäjä opasti, kun ojensi ruuan minulle.

Ja se oli niin hyvää.


Suosittelen Copenhagen Street Foodia kaikille Köpiksen matkaajille, jotka ovat kiinnostuneita katuruokakulttuurista ja urbaanista kaupunkitunnelmasta. Paikan ruokavalikoima on niin laaja ja monipuolinen, että jokainen löytää varmasti suosikkinsa (tai useamman). Tämmöistä todella toivoisi Suomeenkin!


Mansikka, mesiangervo, banaani -juoma lentokentän Joe & The Juice -mehubaarista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->