Sivut

torstai 13. lokakuuta 2016

Korealaiset mungpapu-pannarit | Korean mung bean pancakes



Taas yksi kimchi-ohje!

Korealaiset mungpavuista, kimchistä ja vihanneksista tehdyt suolaiset pannukakut ovat helppo ja nopea (kunhan muistaa laittaa pavut likoamaan :) ) alkupala tai pääruoka. Tarjosin ne soijapohjaisen dippikastikkeen ja seesamimarinoidun lehtikaalin kanssa. Ohjeesta tulee noin kolme isoa pannukakkua tai monta pienempää. Jos teet isoja pannareita, kuten minä, ne kannattaa leikata ennen tarjoilua pienemmiksi paloiksi, jotta niitä on helpompi dippailla kastikkeeseen.

Nämä proteiinipitoiset pannarit ovat gluteenittomia ja vegaanisia, joten ne sopivat useimpien ruokavalioon :)



Resepti mukailtu mm. Vegan 8 Korean ja Lands and Flavors -blogeista

Kimchi-mungpapu-pannarit

2 dl halkaistuja mungpapuja
3 rkl puuroriisiä
3 rkl vettä
3 rkl kimchi-nestettä
1 sipuli
1 ½  dl porkkanaraastetta (2 pienehköä porkkanaa)
1 dl kimchiä, valutettuna ja tiiviisti pakkattuna
nippu kevätsipulin vihreitä varsia
mustapippuria
1–2 tl gochugarua (korealaisia chilihiutaleita)
1 tl soijakastiketta (tai maun mukaan)
rypsiöljyä, paistamiseen

Mittaa mungpavut ja riisi kattilaan/isoon kulhoon ja kaada niiden päälle reilusti vettä. Siirrä jääkaappin ja liota yön yli (tai noin 8 tuntia).

Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pavut ja riisi. Laita pavut ja riisi takaisin kulhoon, lisää vesi ja kimchi-neste ja soseuta tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai blenderissä.

Halkaise sipuli ja leikkaa se pitkittäissuunnassa siivuiksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pilko kimchi pienemmiksi paloiksi. Siivuta kevätsipulin vihreät varret 2-3 cm paloiksi. Lisää kaikki muut ainekset paitsi kevätsipuli mungpapu-soseen joukkoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää taikinaan soijakastiketta ja/tai gochugarua tarpeen mukaan.

Kuumenna 20 cm valurautapannulla tilkka öljyä. Kun pannu on kuuma, laske lämpötila keskilämmölle. Ripottele kourallinen kevätsipulisiivuja pannulle ja lusikoi niiden päälle n. 4 rkl taikinamassaa. Tasoita massa tasaiseksi pannukakuksi lusikalla. Paista pannukakkua keskilämmöllä n. 5 minuuttia tai kunnes paistopinta on kullanruskea ja rapea. Irrota pannukakun reunat pannusta ohuella lastalla. Käännä pannukakku ison lautasen avulla: laita lautanen paistinpannun päälle ja käännä ne nopeasti ympäri, jolloin pannukakku kumoutuu lautaselle paistopinta ylöspäin. Siirrä pannukakku takaisin paistinpannulle ja paista myös toiselta puolelta 5 minuuttia. Leikkaa pannukakku paloiksi. Toista lopulla taikinalla. Taikinasta tulee kolme isoa pannukakkua tai monta pienempää. Tarjoa kuumana soija-dippikastikkeen kanssa.  

Soija-dippikastike

2 rkl soijakastiketta
¼ tl gochugaru
1 tl riisiviinietikkaa
½ tl tummaa seesamiöljyä
¾ tl sokeria
¼ tl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 tl kevätsipulin vihreitä varsia hienonnettuna

Sekoita soijakastike, gochugaru, etikka, seesamiöljy ja sokeri keskenään. Koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.




--------------------
English summary

Korean mung bean pancakes are tasty and quick appetizer or main dish. I served them with mildly sweet soy dipping sauce and sesame marinated kale. These protein-rich pancakes are suitable for most as they are gluten-free and vegan :)

Recipe is adapted from Vegan 8 Korean and Lands and Flavors

Kimchi mung bean pancakes

200 ml split yellow mung beans
3 tbs short-grain rice
3 tbsp water
3 tbsp kimchi juice
1 onion
150 ml grated carrots (2 smallish carrots)
100 ml kimchi, drained and tightly packed
bunch of scallions, green parts only
black pepper, freshly ground
1–2 tsp gochugaru (Korean red pepper flakes)
1 tsp soy sauce (or to taste)
vegetable oil, for frying

Measure mung beans and rice to large bowl and cover them with water. Transfer to fridge and let them soak overnight or for 8 hours.

Drain and rinse mung beans and rice. Put mung bean and rice back to bowl and add water and kimchi juice. Process them to smooth batter with immersion blender (or in blender).

Half the onion and slice it to half moons. Grate carrots and chop kimchi. Cut scallions to 2-3 cm pieces. Add everything except scallions to pancake batter and stir with spoon to combine. Add a bit more soy sauce and/or gochugaru as needed.

Heat a splash of oil on 20 cm wide cast iron skillet. When pan is hot lower temperature to medium-high. Add a handful of scallion slices to oil and cover them with pancake batter (about 4 tbsp). Smooth batter to even layer with back of the spoon. Fry pancake over medium heat for ca 5 minutes or until it's crispy and golden brown. Flip the pancake with large plate: Set plate on top of the skillet and quickly turn them upside down. Slide the pancake back to the pan and fry on the other side for 5 minutes. When pancake is done cut it into bite-sized pieces. Repeat with the rest of the batter. Recipe will yield to three large or several smaller pancakes. Serve pancakes hot with soy-dipping sauce.

Soy dipping sauce

2 tbsp soy sauce
¼ tsp gochugaru
1 tsp rice wine vinegar
½ ts toasted sesame oil
¾ tsp sugar
¼ tsp toasted sesame seeds
1 tsp finely minced scallions


Mix soy sauce, gochugaru, vinegar, sesame oil and sugar together. Top with sesame seeds and scallions.
SaveSave

4 kommenttia:

  1. Onpa houkuttelevan kuuloinen (ja näköinen) resepti! :) Mistä muuten gochugarua saisi ostettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen ostanut gochugarua Helsingin Sörnäisissä sijaitsevasta "Kiinalainen elintarvikekauppa" -liikkeestä, eli varmaan kannattaa katsella sitä kaikenlaisista Aasia-kaupoista :) Ja Amazonista sitä saa varmasti myös tilattua :)

      Poista
  2. These sound wickedly good! Never heard of pancakes quite like it :D I actually made American pancakes this morning :) Happy Saturday Maikki :) x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Jules! Pancakes are one of my favorite foods - both sweet and savory :)

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)