Pizza on hyvää mutta monesti myös melko raskasta ruokaa. Pizzacravingit voi kuitenkin toteuttaa vähän terveellisemmin, kun pizzan täyttää hummuksella ja reilulla kasalla tuoreita kasviksia. Minä laitoin vastapaistetun pizzapohjan päälle rucolaa, tomaatteja, avokadosiivuja ja marinoitua punasipulia. Pizzasta tuli raikkaan makuista ja myös tosi kauniin näköistä. Tomaattien ja avokadosiivujen ihanat värit pääsevätkin paremmin esille, kun ne laittaa pizzaan vasta pohjan paistamisen jälkeen. Aina pizzan tekoa ei siis tarvitse aloittaa tomaattimurskapurkin avaamisella, vaan joskus kannattaa luottaa enemmän hevi-osaston antiin :)
P.S. Jos mielesi tekee myös jotain makeaa, älä kaada kikhernetölkissä olevaa nestettä pois, vaan tee siitä vegaaninen pavlova
P.P.S. Tämä resepti pääsi mukaan Vegan Mother Hubbard -blogin 53 Hummus recipes-postaukseen. Käyhän sieltä katsomassa, mihin muuhun kuin pizzaan hummusta voi laittaa ja millaisilla mausteilla klassikkoon saa vaihtelua :)
P.S. Jos mielesi tekee myös jotain makeaa, älä kaada kikhernetölkissä olevaa nestettä pois, vaan tee siitä vegaaninen pavlova
P.P.S. Tämä resepti pääsi mukaan Vegan Mother Hubbard -blogin 53 Hummus recipes-postaukseen. Käyhän sieltä katsomassa, mihin muuhun kuin pizzaan hummusta voi laittaa ja millaisilla mausteilla klassikkoon saa vaihtelua :)
Salaattipizza
Pizzapohja, paistettuna (resepti alla)
Hummusta (resepti alla)
Rucolaa
Kirsikkatomaatteja (eri värejä), puolitettuina
Tomaatteja, lohkoina ja siivuina
2 avokadoa, siivuina
Marinoitua punasipulia (resepti alla)
Tuoretta basilikaa
Levitä hummus pizzapohjalle ja ripottele päälle rucolaa.
Kasaa päälle tomaatit, avocado ja punasipulit. Revi pinnalle muutama lehti
basilikaa.
Pizzapohja (2 kpl)
3 dl vettä
¼ pkt (=12 g) hiivaa
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
Liuota hiiva kylmään veteen ja lisää suola. Alusta jauhot
taikinaan ja vaivaa sitä n. 10 min. Laita taikina kohoamaan kylmään muutamaksi
tunniksi tai kohota huoneenlämmössä n. tunti.
Kuumenna uuni 225’C. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele
taikinapalat jauhotetuin käsin kahdelle eri uunipellille. Paista 10 min.
Hummus
1 tlk / 3 dl keitettyjä kikherneitä
1/2 sitruunan mehu (n. 3 rkl)
1/2 sitruunan mehu (n. 3 rkl)
1 valkosipulin kynsi
1 ½ tl juustokuminan siemeniä
1 ½ tl korianterin siemeniä
2 rkl tahinia
1 rkl oliiviöljyä
1–2 rkl vettä
mustapippuria myllystä
suolaa, tarvittaessa
suolaa, tarvittaessa
Hienonna juustokuminaa ja korianteria morttelissa. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi.
Marinoidut punasipulit
2 pientä punasipulia, pitkittäin siivutettuna
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl vettä
2 tl sokeria
Sekoita viinietikka, vesi ja sokeri pienessä kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon punasipulit. Keitä sipuleita muutama minuutti välillä sekoittaen. Ota kattila pois levyltä ja anna sipuleiden marinoitua vähintään puoli tuntia.
--------------------
English summary
I guess we all love pizza although it can often be quite heavy to eat. This salad pizza is a bit healthier way to satisfy pizza cravings because instead of loads of cheese it's topped with hummus and plenty of fresh veggies.
EDIT: This recipe appears also in 53 Hummus recipes round-up posted by Vegan Mother Hubbard. Thanks Sandra for including my recipe!
EDIT: This recipe appears also in 53 Hummus recipes round-up posted by Vegan Mother Hubbard. Thanks Sandra for including my recipe!
Salad pizza with hummus and avocado
Pizza base, baked (recipe follows)
Hummus (recipe follows)
Rucola / arugula
Cherry tomatoes, various colors, halved
Regular tomatoes, sliced
2 avocados, sliced
Marinated red onions (recipe follows)
Fresh basil
Spread hummus over baked pizza base. Top it with rucola,
tomatoes, avocado, pickled red onion and basil leaves.
Pizza dough (makes two)
3 dl water
12 g fresh yeast
½ ts salt
3 dl wheat flour
2 dl whole wheat flour
Dissolve yeast to cold water and add salt. Add flours
gradually and knead for 10 minutes. Let the dough rise several hours in the
fridge or one hour in the room temperature.
Preheat oven to 225’C. Divide the dough to two balls. Set
the dough balls on two baking trays and mold them to discs. Bake for 10
minutes.
Hummus
1 can / 3 dl cooked chickpeas
juice of half a lemon (about 3 tbsp)
juice of half a lemon (about 3 tbsp)
1 garlic clove
1 ½ ts whole cumin seeds (or little bit less if using
preground)
1 ½ ts whole
coriander seeds (or little bit less if using preground)
2 tbsp tahini
1 tbsp olive oil
1–2 tbsp water
freshly ground black pepper
salt, as needed
salt, as needed
Blend everything in food processor until smooth.
Marinated red onions
2 small red onions
2 tbsp apple cider vinegar
2 tbsp water
2 ts sugar
Mix vinegar, water and sugar in a small pot and bring it to
boil. Add red onions. Boil onions couple of minutes and then turn the heat off.
Let onions marinade at least half an hour.
Hauska idea, pizza ja salaatti samassa paketissa! Näyttää kyllä tooosi herkulliselta :)
VastaaPoistaKiitos, hyvää oli – ja tosi kivasti sanottu :)
PoistaNäyttää superherkulliselta! Harvoin syön pizzaa mutta silloin se on aina tuoreilla tomaateilla ja yrtteillä!
VastaaPoistakiitos! tuoreet yrtit nostavat pizzan kyllä uudelle tasolle :)
PoistaOMG, pizza and hummus are my favorite things in the world, why I've never thought of combining them? Amazing idea!
VastaaPoistaThanks! In my opinion anything that involves pizza, hummus AND avocado is delicious :)
PoistaWhat a delicious recipe, Maikki! I can't think of a better dish to enjoy in this Spring weather! I will definitely have to try it :)
VastaaPoistaThanks! I think this would be great snack for spring picnics :)
Poista