Sivut

maanantai 11. heinäkuuta 2016

Suklaa–mansikka-toast | Chocolate and strawberry toast


Tässä on mansikkakauden helpoin ja nopein jälkkäri! Makeiden mansikoiden, rapeaksi paahtuneen leivän, tummasuklaan ja pistaasipähkinöiden yhdistelmä on varsin täydellinen :)

Mansikka–suklaa-toast

Vaaleaa leipää (esim. hapanjuurileipää)
20–30 g (=pari palaa) tummaa suklaata / leipäviipale
Mansikoita
Pistaasipähkinöitä (suolattuja, paahdettuja)

Kuumenna uuni 200'C. Rouhi pistaasipähkinät ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan. Paahda leipäviipaleita n. 7–10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta uunin lämpötila 225'C. Asettele suklaapalat (tai rouhittu suklaa) leipien päälle. Laita leivät uuniin ylätasolle minuutiksi. Levitä sulanutta suklaata veitsellä ja koristele leivät pähinöillä ja mansikoilla. Nauti heti.



English summary

This is probably the quickest treat of the strawberry season.


Chocolate and strawberry toasts

Sourdough bread
20–30 g bittersweet chocolate for each slice of bread
Strawberries
Pistachios (roasted and salted)

Preaheat oven to 200'C. Chop pistachios. Cut strawberries half or slice them to fourths. Toast bread slices for 7–10 minutes until golden brown. Set oven temperature to 225'C. Place chocolate pieces on toasts and set them into oven for one minute. Spread melted chocolate to even layer and top toasts with pistachios and strawberries. Enjoy immediately.

2 kommenttia:

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)