keskiviikko 10. elokuuta 2016

Keltainen cashew-levite | Yellow cashew spread

Tämä cashewpähkinöistä ja keltaisista herneistä tehty levite on kiva, proteiinipitoinen vaihtoehto voille tai margariinille. Misotahna tekee sen mausta pehmeän suolaisen, jopa hieman juustomaisen. Tarjoiluehdotus: tuore leipä ja ohueksi leikatut kurkkusiivut :)

Keltainen cashew-levite 

½ dl keltaisia halkaistuja herneitä ("yellow split peas")
1 dl cashewpähkinöitä
1 rkl vaaleaa misotahnaa 
1 rkl tahinia
2 tl sitruunamehua 
(vettä tarpeen mukaan)

Liota cashewpähkinöitä ja keltaisia herneitä 4–8 tuntia erillisissä astioissa. Valuta ja huuhtele herneet ja keitä ne kypsiksi. Valuta ja huuhtele myös cashewpähkinät. Laita kaikki ainekset pieneen monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää hieman vettä, jos koostumus on liian paksu. Ohjeesta tulee pienehkö annos mutta sen voi helposti tuplata :)

----------------------------
English summary

This cashew spread is an easy, protein rich alternative to butter and non-dairy spreads. Thanks to miso paste it has pleasant savory, cheesy taste. So good on top of fresh bread! :)

Yellow cashew spread 

50 ml yellow split peas
100 ml cashews
1 tbsp yellow miso paste
1 tbsp tahini
2 tsp lemon juice
(water, as needed)

Soak cashews and yellow split peas for 4–8 hours. Drain and rinse split peas and cook until soft. Drain and rinse cashews. Put all ingredients into mini food processor and blend to smooth paste.  Add some water if the consistency is too thick. Recipe makes rather small batch but it's easily doubled.

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ja näyttää niin herkulliselta! Kuulostaa just sellaselta ihanalta "arkitahnalta" jota voisi laittaa leipään ja ruokaan ja vähän suoraan lusikalla suuhun :D
  En ookaan kokeillut noita halkaistuja herneitä käyttää ikinä mihinkään, löytyykö niitä peruskaupoista vai vain jostain erityisemmästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin just sellainen pikainen (+liotus) arkitahna :) Olen ostanut halkaistut herneet aasialaisia elintarvikkeita myyvästä kaupasta. Niitä ei varmaan ihan perusmarketista löydykään mutta ne voi varmasti korvata tutummilla kikherneillä tai valkopavuilla :)

   Poista
 2. Mä nappaan tämän(kin) talteen :) Mulla on keltaisia halkaistuja kikherneitä (chana dal) pussi kaapissa... Ne varmaan käy yhtä lailla kuin herneet...

  VastaaPoista
 3. Oi, kuulostaa herkulta. Kaapissa on avattu pussukka noita herneitä ja olen pohtinut, mihin ne upottaisin. Taidanpa kokeilla tätä!

  VastaaPoista
 4. Clever! It sounds delicious, and what a great idea to use yellow split peas! I never know what to use them in - thanks again for the inspiration Maikki! x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You're welcome Jules!
   Instead of of yellow split peas you can also use other mild flavoured beans/peas such as white beans or chickpeas :)

   Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->