sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Maissipihvit basilika–avokado-kastikkeella | Corn patties with basil and avocado cream


Kikhernejauhot on mainio raaka-aine (kuten myös Nanne on huomannut :) ), sillä ne soveltuvat paitsi vegaaniseen niin myös gluteenittomaan ruokavalioon. Aikaisemmin olen tehnyt niistä suolaisille täytteille soveltuvan piiraspohjan. Kikernejauhoissa on aika voimakas ominaismaku (joka kyllä vähenee kypsennettäessä), joten makeisiin leivonnaisiin käyttäisin niitä vain muihin jauhoihin yhdistettynä. Veteen sekotettuna kikhernejauhot muodostavat paksun taikinan, jolla voi korvata kananmunan monissa vegaanisissa ruuissa, kuten näissä maissipihveissä. Rakenteen lisäksi kikernejauhot lisäävät näiden maissipihvien ravintoarvoa, sillä niissä on proteiinia.


Tarjosin maissipihvit tomaattikuutioiden, Srirachan ja avokado-kastikkeen kanssa. Kermaisenmakuinen avokado-kastike sai raikkautta tuoreesta basilikasta ja limemehusta ja se on hiukan terveellisempi vaihtoehto majoneesipohjaisille kastikkeille. Sriracha ja tuoreet tomaatit puolestaan toivat ateriaan tulisuutta ja hapokkuutta.


Ohjeen annoksesta riittää sellaisenaan pääruaksi kahdelle tai neljälle, jos tarjolla on jotain muutakin. Esimerkiksi uunissa paistetut bataattiranskalaiset sopisivat maissipihvien ja avokado-kerman lisukkeiksi :)

Maissi-kikhernejauho-pihvit


2 dl vettä
2,5 dl kikhernejauhoja
½ tl suolaa
1 tl (savu)paprikaa
1 tl juustokuminaa
1 tl sinappijauhetta
1 tl leivinjauhetta
mustapippuria
cayennepippuria
1 valkosipulin kynsi
5 dl (pakaste)maissia, sulatettuna
öljyä paistamiseen

tarjoiluun: Sriracha-kastiketta (tai jotain muuta chilikastiketta) ja tomaattia

Sekoita vesi ja kikhernejauho ja mausteet kulhossa. Laita puolet maissista ja valkosipulin kynsi blenferiin ja soseuta. Lisää maissisose ja loput maissista kikhernejauho-seokseen.

Kuumenna paistinpannussa vähän öjyä. Lisää kukkurallinen ruokalusikallinen taikinaa pannulle ja paista pihvejä pari minuuttia molemmilta puolilta.

Basilika–avokado-kerma

1 avocado
vajaa ruukullinen basilikaa
limen mehu
½ tl valkosipulijauhetta
½ dl vettä

Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Ohenna tarvittaessa vedellä.


--------------------------
English summary


Chickpea flour adds texture and protein to these vegan and gluten-free corn patties. I served them with avocado cream that gets freshness from basil and lime juice. I think sweet potato fries would be an awesome side dish to these patties and avocado cream.

Corn and chickpea flour patties


2 dl water
2,5 dl chickpea flour
1 garlic clove, minced
½ ts salt
1 ts (smoked) paprika
1 ts cumin
1 ts mustard powder
1 ts baking powder
black pepper
pinch of cayenne pepper
5 dl (frozen) corn, thawed
oil for frying

Sriracha sauce and cubed tomatoes for serving


Mix water, chickpea flour and spices. Put half of the corn kernels and garlic clove to blender and puree them smooth. Combine corn puree, rest of the corn kernels and the chickpea flour mixture.

Heat some oil in frying pan. Add heaping tbsp of corn batter to the pan. Fry 3-4 minutes both sides until golden.

Basil and avocado cream 

1 avocado
couple of handfuls fresh basil
juice of lime
½ ts garlic powder
½ dl water

Blend all ingredients in blender. Add water gardually until concistency is desired.

4 kommenttia:

  1. Sattuipa hyvin. Viime viikolla hain pussillisen kikhernejauhoja ohukaisia varten. Nyt voin koittaa näitäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sattuma tosiaankin! Vähän eksoottisemmat raaka-aineet tahtovat monesti unohtua kaapin perälle, jos niille ei keksi erilaisia käyttötarkoituksia :)

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->