keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Inkiväärillä maustetut kookos–aprikoosi-tryffelit | Coconut and apricot truffles with ginger


Kuivatut aprikoosit ovat uusi rakkauteni. Ne eivät ole yhtä äkkimakeita, kuin taatelit, joita käytetään monissa vastaavissa (raaka)tryffeleissä. Niiden ominaismaku on hienovaraisempi, minkä ansioista  ne antavat tilaa muille mauille, kuten näiden palleroiden inkiväärille, sitruunalle ja kookokselle. Syvän oranssit aprikoosit toimivat myös ulkonäkönsä puolesta hyvänä taustana vaaleille kookoshiutaleille :) 


resepti-inspiraatio: May Jer Tales


Kookos–aprikoosi-tryffelit seesaminsiemenillä ja inkiväärillä


4 dl / 400 g kuivattuja aprikooseja*
¾ dl seesaminsiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1 tl tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua (tuoreesta sitruunasta)

+ lisää kookoshiutaleita tryffelien pinnalle

Pilko aprikooseja veitsellä hieman pienemmiksi palasiksi. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Ota n. 2 tl verran aprikoosimassaa käsiisi ja pyörittele palloksi. Toista lopulla massalla. Kaada laakealle lautaselle kookoshiutaleita ja pyörittele pallot siinä niin, että ne ovat kauttaaltaan kookoksen peitossa. Pane valmiit pallot jääkaappiin vähintään varttitunniksi. Niiden rakenne kiinteytyy kylmässä.


* Jos aprikoosit tuntuvat tosi kuivilta, liota niitä pari tuntia vedessä


-----------------------------
English summary 

I have just recently realized how awesome ingredient dried apricots are! They are not as sugary as dates which are a common ingredient in many raw truffles. I like how the subtle taste of apricots brings out the other flavors – such as ginger, lemon and coconut in these truffles. Their deep orange color is also visually a great background for the shredded coconut :)

recipe inspiration May Jer Tales

Coconut and apricot truffles with sesame seeds and ginger


4 dl / 400 g dried apricots*
¾ dl sesame seeds
1 dl shredded coconut
1 ts fresh ginger, finely minced
1 tbsp fresh lemon juice

+ more shredded coconut for coating

Chop apricots to smaller pieces. Measure all the ingredients in the food processor and blend until smooth paste. Take about 2 ts apricot paste to your hands and mold it to a ball. Repeat with the rest of the paste. Put some shredded coconut to a shallow plate. One by one roll the balls in the shredded coconut to coat them. Put the truffles into fridge for at least 15 minutes. They will firm as they cool.

* If the apricots seem very dry, soak them in fresh water for couple of hours

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->