Tämän ohjeen rakuuna–manteli-pestoa voi pitää talviversiona perinteisestä hennonvihreästä basilikapestosta. Sen melko voimakas maku käy tosi hyvin yhteen makeaksi paahtuneiden hunajaporkkanoiden kanssa. Kiva lisäkeruoka vaikka joulupöytään!
Hunajapaahdetut porkkanat rakuuna–manteli-pestolla
Rakuuna–manteli-pesto
Nippu tuoretta rakuunaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl manteleita, veitsellä rouhittuna
1 tl dijon-sinappia
1 rkl ravintohiivahiutaleita
ripaus suolaa
(vettä, tarvittaessa)
Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Lisää vettä tai
öliiviöljyä tarvittaessa, jos koostumus liian paksu.
Hunajapaahdetut porkkanat
noin kilo porkkanoita
1 rkl hunajaa (tai vaaleaa siirappia tai agavesiirappia)
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
Lämmitä uuni 200’C. Kuori porkkanat ja halkaise ne
pitkittäin. Sekoita hunaja ja öljy ja kaada porkkanoiden päälle. Laita
porkkanat uunipellille ja paahda n. 30 min, kunnes pehmeiksi paahtuneita.
--------------------
Honey roasted carrots with tarragon and almond pesto
Tarragon and almond pesto
Small bundle of fresh tarragon
1 tbsp balsamic vinegar
3 tbsp olive oil
1 dl almonds, chopped
1 tl dijon mustard
pinch of salt
1 tbsp nutritional yeast
(water, as needed)
Blend all the ingredients in the food processor. Add water
and/or oil to achieve desired consistency.
Honey roasted carrots
1 kg carrots
1 tbsp honey (or agave syrup)
2 tbsp olive oil
pinch of salt
Peel carrots and chop them half lengthwise. Combine honey
and oil and pour over carrots. Mix well. Put carrots on the parchment paper
layered baking sheet, sprinkle with salt and bake 200 ’C about 30 minutes until
carrots are soft.
Näyttää herkulliselta - ja ilahduttavan värikkäältä! :)
VastaaPoistakiitos :)
Poista