perjantai 12. joulukuuta 2014

Hunajapaahdetut porkkanat rakuuna-pestolla | Honey roasted carrots with tarragon pesto


Tämän ohjeen rakuuna–manteli-pestoa voi pitää talviversiona perinteisestä hennonvihreästä basilikapestosta. Sen melko voimakas maku käy tosi hyvin yhteen makeaksi paahtuneiden hunajaporkkanoiden kanssa. Kiva lisäkeruoka vaikka joulupöytään!

Hunajapaahdetut porkkanat rakuuna–manteli-pestolla

Rakuuna–manteli-pesto

Nippu tuoretta rakuunaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl manteleita, veitsellä rouhittuna
1 tl dijon-sinappia
1 rkl ravintohiivahiutaleita
ripaus suolaa
(vettä, tarvittaessa)

Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Lisää vettä tai öliiviöljyä tarvittaessa, jos koostumus liian paksu.

Hunajapaahdetut porkkanat 

noin kilo porkkanoita
1 rkl hunajaa (tai vaaleaa siirappia tai agavesiirappia)
2 rkl öljyä
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 200’C. Kuori porkkanat ja halkaise ne pitkittäin. Sekoita hunaja ja öljy ja kaada porkkanoiden päälle. Laita porkkanat uunipellille ja paahda n. 30 min, kunnes pehmeiksi paahtuneita.


--------------------
English summary

I like to think this tarragon and almond pesto as a winter version of the classic basil pesto. Its rather strong flavor pairs well with these sweet honey roasted carrots. A great side dish for holidays! :)


Honey roasted carrots with tarragon and almond pesto


Tarragon and almond pesto 

Small bundle of fresh tarragon
1 tbsp balsamic vinegar
3 tbsp olive oil
1 dl almonds, chopped
1 tl dijon mustard
pinch of salt
1 tbsp nutritional yeast
(water, as needed)

Blend all the ingredients in the food processor. Add water and/or oil to achieve desired consistency.

Honey roasted carrots 

1 kg carrots
1 tbsp honey (or agave syrup)
2 tbsp olive oil
pinch of salt


Peel carrots and chop them half lengthwise. Combine honey and oil and pour over carrots. Mix well. Put carrots on the parchment paper layered baking sheet, sprinkle with salt and bake 200 ’C about 30 minutes until carrots are soft.

2 kommenttia:

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->