sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Yön yli haudutettu ohrapuuro | Overnight barley porridge


Yön yli uunissa haudutettavan ohrapuuron valmistaminen on niin helppoa, että mietin, voiko tätä reseptiksi edes sanoa. Puuron kaikki kolme ainesosaa sekoitetaan vuoassa, joka laitetaan uuniin yön ajaksi, ja aamulla puuro on valmista. Koska itse puuron tekeminen on niin helppoa, voi päällysten kanssa vähän kikkailla. Minä koristelin puuron paahdetuilla kanelimanteleilla, tuoreilla keltaisilla luumuilla ja pakastevadelmista keitetyllä kiisselillä. Myöhemmin söin puuroa omenakuutioiden, kanelin ja vaahterasiirapin kanssa, mikä oli myös oikein toimiva kombo. Ohjeesta tulee 4–6 annosta.

Ohje mukailtu täältä ja ohrasuurimopaketin kyljestä

Uuniohrapuuro

2 dl ohrasuurimoita
1 ½ l kauramaitoa
¾ tl suolaa
rypsiöljyä uunivuoan voiteluun

Kuumenna uuni 100’C. Voitele uunivuoka ja mittaa kaikki aineet vuokaan. Laita vuoka uuniin ja hauduta puuroa 11 tuntia. Tarjoa puuro esim. manteleiden, marjojen ja hedelmien kanssa.

Paahdetut kanelimantelit

1 ½ dl manteleita
2 tl fariinisokeria
2 tl vettä
ripaus suolaa
ripaus kanelia
öljyä

Voitele pala leivinpaperia kevyesti öljyllä. Paahda manteleita kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat. Sekoita vesi, sokeri, suola ja kaneli. Ota pannu pois levyltä ja kaada sokeriseos manteleiden päälle. Kääntele nopeasti sekaisin ja kaada mantelit leivinpaperin päälle. Anna manteleiden jäähtyä.

Oven baked barley porridge is so easy to make I doubted if this is a recipe at all. Just mix all ingredients in ovenproof dish, pop it in the oven, and the next morning the porridge is ready to be served. As preparing the porridge is super simple I experimented with the toppings. I garnished my bowl with cinnamon glazed almonds, plums, and defrosted raspberries. Apple cubes, hint of cinnamon and drizzle of maple syrup was another great option. Recipe yields to 4–6 portions.


English summary


Recipe is adapted from here and from the package instructions

Overnight barley porridge

200 ml barley groats
1500 ml oat milk
¾ ts salt
neutral tasting vegetable oil for brushing the dish

Preheat oven to 100’C. Brush ovenproof dish with vegetable oil. Measure all ingredients to dish, stir, and set into oven. Bake for 11 hours. Serve with glazed almonds, and fruits and berries of choice.

Cinnamon glazed almonds

150 ml almonds
2 ts brown sugar
2 ts water
pinch of salt
pinch of cinnamon
vegetable oil for brushing

Brush a piece of parchment paper lightly with oil. Toast almonds on hot skillet until fragrant. Mix  sugar, water, salt, and cinnamon together. Take the skillet off the heat and pour sugar mixture over almonds. Stir quickly and pour almonds on greased paper. Let cool.

4 kommenttia:

  1. Now that is what I call breakfast! I love the combination! I don't think I have tried barley porridge before, but it sounds great! I remember my mother used to make me semolina porridge :) x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Jules! Porridges are perfect breakfasts: so tasty, healthy and wholesome :)

      Poista
  2. Oijoi! Tuo on aivan täydellinen ohje, ihanan simppeli ja varmasti tulee käyttöön ^^ Pitkään kypsytetty puuro on aivan parasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä ohje on niin helppo, että se onnistuu varmasti :) Sitten vain puuron päällyksiä miettimään, niissä mahdollisuudet ovat melkein rajattomat :)

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->