keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kerrosleivät punajuurihummuksella | Beet hummus sandwich



Kun kesäloman loppu häämöttää, on ajankohtaista alkaa miettiä tulevan syksyn tavoitteita ja kehityskohteita työeväitä. Tämä punajuurihummuksella, avokadolla ja marinoidulla kesäkurpitsalla täytetty kerrosleipä on varma lounastaukojen piristys :) Se on kätevä eväs myös siksi, että se pysyy hyvänä, vaikka sitä joutuisi säilyttämään muutamia tunteja huoneenlämmössä. 

Kerrosleivät punajuurihummuksella ja avokadolla

Leipäviipaleita (esim. vaaleaa hapanjuurileipää)
Punajuurihummusta (ohje alla)
Sitruunamarinoitua kesäkurpitsaa (ohje alla)
Tahinia
Lehtisalaattia, revittynä
Avokadoa, siivuina
Mustapippuria

Kokoaminen: Leivitä yhdelle leipäviipalelle paksuhko kerros punajuurihummusta ja asettele sen päälle kerros marinoituja kesäkurpitsaviipaleita. Levitä toiselle leipäviipaleelle tahinia ja laita sen päälle lehtisalaattia ja avokadoviipaleita. Rouhi avokadon päälle hieman mustapippuria. Laita leipäviipaleet vastakkain ja paina ne kevyesti yhteen. Leikkaa leipä puoliksi keskeltä.


Resepti-inspiraatio monesta lähteestä, mm. Le Passe Vite

Punajuurihummus

1 punajuuri + oliivöljyä
1 ½ dl keitettyjä valkopapuja (tai kikherneitä)
kourallinen saksanpähkinöitä (n. 7 kpl)
½ tl juustokuminan siemeniä
¼ tl fenkolin siemeniä
¼ tl valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa, maun mukaan (n. ¼ tl)
1 rkl sitruunamehua

Kuumenna uuni 200’C. Laita punajuuri foliopalan päälle ja kaada päälle hieman öljyä. Sulje punajuuri folionyytin sisään ja paahda uunissa 40 min tai kunnes se on haarukalla kokeiltaessa pehmeää. Kuori ja kuutioi punajuuri. Rouhi saksanpähkinöitä veitsellä pienemmäksi. Laita punajuuri, keitetyt pavut ja saksanpähkinät pieneen monitoimikoneeseen (tai käytä sauvasekoitinta) ja soseuta. Hienonna juustokuminan ja fenkolin siemenet morttelissa. Lisää kaikki mausteet ja sitruunamehu hummukseen ja soseuta tasaiseksi.


Resepti-inspiraatio marinoituun kesäkurpitsaan HonestlyYUM

Sitruunamarinodut kesäkurpitsat

1–2 kesäkurpitsaa
suolaa
1 rkl sitruunamehua

Leikkaa kesäkurpitsa mandoliinileikkurilla pitkiksi ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lävikköön, ripottele niiden päälle suolaa ja sekoita. Jätä valumaan 15 minuutiksi. Kuivaa kesäkurpitsat talouspaperilla ja siirrä ne kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Anna maustua vielä n. 10 min.

-----------------------
English summary

Two slices of sourdough, thick layer of beet hummus, marinated zucchini, and sliced avocado make a perfect lunch sandwich. No more sad desk lunches! :)

Beet hummus sandwich

Bread, sliced (I used sourdough)
Beet hummus (recipe follows)
Lemony zucchini slices (recipe follows)
Tahini
Lettuce, torn
Avocado, sliced
Black pepper

Assembly: Spread thick layer of beet hummus on one bread slice and top it with zucchini slices. Spread some tahini on another bread slice and top it with torn lettuce, sliced avocado and freshly ground black pepper. Press slices together. Cut half in the middle.


Recipe inspiration for beet hummus is from many sources, for example Le Passe Vite

Beet hummus

1 beet + drizzle of olive oil
150 ml cooked white beans (or chickpeas)
Handful of walnuts (ca 7 nuts)
½ tsp cumin seeds
¼ tsp fennel seeds
¼ tsp garlic powder
Black pepper, freshly ground
Salt, to taste (ca ¼ tsp)
1 tbps lemon juice

Preheat oven to 200’C. Set beet on piece of kitchen foil and drizzle with olive oil. Wrap beet inside foil and bake for 40 minutes or until soft. Peel and cube the beet. Chop walnuts roughly with knife. Put beet cubes, cooked beans, and walnuts into small food processor and blend smooth. Grind cumin and fennel seeds. Add walnuts, spices, and lemon juice to hummus and blend together.

Recipe inspiration for zucchini HonestlyYUM

Lemony zucchini slices

1 or 2 zucchinis
salt
1 tbsp lemon juice

Slice zucchini on a mandolin into long thin slices. Put zucchini slices into colander and sprinkle with salt. Let them drain zucchinis for 15 minutes. Dry zucchini slices with kitchen paper and transfer them into bowl. Add lemon juice and let marinate for ca 10 minutes.

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen leipä! Tuota punajuurihummusta pitää kokeilla, varsinkin kun olen kehno käyttämään punajuuria...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hummukseen onkin kätevä upottaa kaikenlaisia kasvisksia makua tuomaan :)

      Poista
  2. What a combination! I can imagine the cucumber cools down the earthy bit a little, making for the perfect macth! This looks so good! I have got to get around to making my own beetroot hummous - one of the local cafês here make great veggie plates which features it - so good! x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You should try beet hummus! Earthy and a bit sweet taste of beets goes really well with beans :)

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->