Tässä thai-tyyppisessä currykeitossa voisi käyttää
perunoiden asemasta myös nuudeleita ja kikherneiden tilalla tofua. Resepti inspiroitunut mm. täältä.
Kookoscurry
öljyä
3 kevätsipulia
2 sitruunaruohon vartta
3 valkosipulin kynttä
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
3 kaffir limen lehteä (kuivattuja)
suolaa maun mukaan
1 rkl (fariini)sokeria
1 limen mehu ja kuori
5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
maun mukaan sambal oelek –kastiketta (2-3 tl)
5 perunaa
yhden parsakaalin nuput
keltainen paprika, kuutioina
2 dl keitettyjä kikherneitä
basilikaa
kesäsipulin varsia
Hienonna sipulit, inkivääri, valkosipuli ja sitruunaruoho.
Kuullota niitä ja mausteita hetki öljyssä. Lisää perunat ja kaada vettä päälle
niin että peittyvät. Keitä perunoita 10 min tai kunnes kypsiä. Lisää kookosmaito, sokeri,
limen mehu, loput vihannekset ja kikerneet. Kuumenna kiehuvaksi. Koristele
kesäsipulin varsilla ja basilikalla.
English summary
Coconut curry
inspired by 101 cookbooks
Oil for frying
3 spring onions, minced
2 lemon grass stalks, minced
3 garlic cloves, minced
1 tbsp fresh ginger, minced
2 ts ground coriander
2 ts ground cumin
3 dried kaffir lime leaves
salt, to taste
1 tbsp (brown) sugar
1 lime, juice and zest
5 dl water
2 dl coconut milk
sambal oelek, to taste
5 potatoes, cubed
broccoli florets
yellow pepper, cubed
2 dl chickpeas, boiled
basil leaves
Fry onions and spices until fragrant. Add potatoes and
water and boil until potatoes are done. Add coconut milk, sugar, lime juice, rest
of the veggies and chickpeas. Reheat until boiling. Garnish with scallion
greens and serve.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)