perjantai 12. syyskuuta 2014

Wasabilla maustettu avokado–hernekeitto | Avocado and pea sopu with wasabi


Tämä keitto syntyi ajatuksesta yhdistää kaikkea vihreää: herneitä, purjoa, wasabia ja avocadoa. Yhteneväisen värikoodauksen lisäksi myös niiden maut sointuivat hyvin toisiinsa. Tykkään siitä, että tässä yhdistyvät herneiden makeus, riisiviinietikan happoisuus, avokadon pehmeys ja wasabitahnalle ominainen raikas polte. Niin ihanaa kuin wasabi onkin, sen lisääminen kannattaa aloittaa varovasti, jottei se peitä muiden ainesosien hennompaa makua.

Wasabilla maustettu avokado–hernekeitto

(yhdelle / kahdelle alkuruuaksi)

4 cm pala purjoa, hienonnettuna
2 dl (tai tarpeen mukaan) kasvislientä
3 dl pakasteherneitä
1 pieni tai 1/2 isosta avokadosta
ripaus valkosipulijauhetta
1 rkl riisiviinietikkaa
wasabia maun mukaan

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja keitä purjosilppua pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja kaada jäiset herneet liemeen. Lisää myös muut ainekset ja sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä tarvittaessa. Syödään viileänä.

------------------------
English summary

Avocado and pea soup with wasabi

(serves one / two person as an appetizer)

4 cm leek, sliced
2 dl (or as needed) vegetable broth
3 dl frozen peas
1 small or 1/2 of big avocado
pinch of garlic powder
1 tbsp rice wine vinegar
wasabi paste, to taste

Heat broth to boil and cook leek slices couple of minutes. Take the pot off the heat and add frozen peas. Add rest of the ingredients and blend the soup smooth. Add water as needed. Serve cold.


2 kommenttia:

  1. what language is this? :)
    thanks for the recipe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nice that you ask, it's Finnish :)

      You are welcome, hope that you give it a try!

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->