Sienet kuuluvat syksyyn. Kun en kuitenkaan saanut saalista sienestysreissulta (toisin kuin kaikki muut Facebook-feedistäni päätellen...), ostin sienet kaupasta. Ne olivat niin kauniin tasakokoisia, että päätin täyttää ne.
Täytteeseen tuli sipulia ja tattarisuurimoita, jotka sopivat hienosti sienten metsäiseen makuun. Hienonsin joukkoon myös tuoretta rosmariinia ja täytyy kyllä sanoa, että sen maku on melkoisesti kuivattua parempi. Raskin ostaa rosmariinin tuoreena, koska näihin sieniin ei muuten tullut mitään ihmeellisiä raaka-aineita, vaikka ruukullisen hinta tuntuikin vähän kalliilta. Tähän ruokaan sitä kului kuitenkin vain muutama oksa, joten lisää rosmariini-reseptejä on luvassa.
Ennen niitä minulla on kuitenkin uusi huonekasvi ja rosmariinin tuoksuinen keittiö :)
resepti-inspiraatio Minimalist Baker ja Scandi Home
Tattarilla ja rosmariinilla täytetyt sienet
Rasiallinen tuoreita herkkusieniä (n. 15 kpl)
2 rkl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
Oliiviöljyä, paistamiseen
Iso sipuli, hienonnettuna
Valkosipulin kynsi, hienonnettuna
1 rkl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
3 dl kasvislientä
1 dl tattaria
1 rkl balsamiviinietikkaa
¼ tl muskottipähkinää
mustapippuria
¼ tl muskottipähkinää
mustapippuria
vegaanista parmesaania (resepti alla)
Puhdista sienet ja irroita jalat lakeista. Sekoita kulhossa balsamiviinietikka ja öljy. Sivele lakkien pinta seoksella ja asettele ne uunipellille.
Pilko sienten jalat pieniksi kuutioiksi. Paista sipulia öljyssä miedolla lämmöllä n. 5 min. Lisää valkosipuli, rosmariini ja sienien jalat ja jatka paistamista. Huuhtele tattarisuurimoita kuumalla ja kylmällä vedellä ja lisää pannulle. Kuullota hetki. Lisää kasvisliemi, viinietikka, muskottipähkinä ja mustapippuri. Keitä tattari kypsäksi (n. 10 min).
Kuumenna uuni 175'C. Paista lakkeja 10 min ilman täytettä ja ota pois uunista. Lusikoi täyte sieniin. Sienien koosta riippuen sitä voi jäädä yli. Ripottele päälle vegaanista parmesaania ja jatka paistamista vielä 10 min.
Vegaaninen parmesaani
½ dl kurpitsan siemeniä
1 rkl ravintohiivahiutaleita
1 rkl öljyä
ripaus valkosipulijauhetta
---------------------
English summary
This recipe is all about fresh rosemary so please don't skip it. I bought a whole pot of it so I guess there will be more rosemary recipes. Meanwhile I have rosemary scented kitchen :)
Buckwheat and rosemary stuffed mushrooms
15 button mushrooms
2 tbsp olive oil
1 tbsp balsamic vinegar
Olive oil, for frying
Onion, diced
Garlic clove, minced
1 tbsp fresh rosemary, minced
3 dl vegetable broth
1 dl buckwheat groats
1 tbsp balsamic vinegar
¼ ts nutmeg
Black pepper, freshly ground
Black pepper, freshly ground
top with vegan parmesan (recipe follows)
Remove the stems from the mushrooms. Mix oil and balsamic vinegar. Brush the mushrooms caps with the mixture and arrange them to parchment paper lined baking sheet.
Dice the mushroom stems. Fry onions in the oil on the medium heat. Add garlic, rosemary, mushroom stems and continue frying for couple of minutes. Rinse buckwheat groats and add them to the pan. Add broth, vinegar, nutmeg and pepper. Boil until groats are done (10 min).
Preheat oven to 175'C. Bake mushroom caps 10 min Take them out of the oven. Spoon buckwheat mixture in the mushroom caps. Depending on the size of the mushrooms there might be left overs. Sprinkle filled mushrooms with parmesan and continue baking for another 10 min.
Vegan parmesan
½ dl pepita seeds
1 tbs nutritional yeast
1 tbsp oil
Pinch of garlic powder
Grind seeds in the blender. Add rest of the ingredients and pulse to combine.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)