Tämä makea bataatti-maapähkinävoi-dippi sopii hedelmille, paahtoleivälle tai keksien päälle tai vaikka puuroon. Minä tarjosin sen persimoni- ja päärynäviipaileiden ja tummien viinirypäleiden kanssa. Vaikka dippi onkin selkeästi jälkkäriosastoa, sen makeus tulee suurimmaksi osaksi appelsiinimehun ja bataatin sisältämästä sokerista.
Bataatti-maapähkinävoi-dippi
2 dl bataattisosetta
(n. yksi keskikokoinen bataatti)*
½ dl maapähkinävoita
(+ ripaus suolaa, jos suolatonta)
1 rkl siirappia
½ tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
½ appelsiinin mehu
Pinnalle: kuivattuja karpaloita, siirappia
Sekoita kaikki
tehosekoittimessa tai blenderissä. Lisää vettä tai appelsiinimehua, jos dippi
on liian paksua.
* Kuori ja
kuutioit bataatti ja keitä tai höyrytä sitä, kunnes pehmeää
---------------------------
English summary
I served this sweet dessert dip with with some dark grapes, pear slices and just perfectly soft persimmons. It's also great on toast or stirred into oatmeal. The dip is relatively healthy because most of it's sweetness comes from sweet potato puree and freshly squeezed orange juice. I spiced it with cinnamon and nutmeg so it's especially suitable treat to this season.
Sweet potato and peanut butter fruit dip
2 dl sweet potato puree*
½ dl peanut butter (+
pinch of salt if unsalted)
1 tbsp molasses
½ ts cinnamon
¼ ts nutmeg
juice of ½ orange
Garnish the dip with a drizzle of molasses and dried cranberries
Garnish the dip with a drizzle of molasses and dried cranberries
Blend everything
in food prosecessor or blender. Add orange juice or water to adjust the consistency.
* Peel and cube
the sweet potato and steam or cook it until soft
Nam! Varmasti herkullista:)
VastaaPoistaOli! Ja helppoa :)
Poista