Sosekeitot ovat turvaruokaa: niihin on aina rahaa eikä niiden tekemiseen oikeastaan edes tarvitse ohjetta, sillä niihin voi laittaa mitä vaan. Tämä resepti onkin tarkoitettu enneminkin inspiraatioksi kuin varsinaiseksi ohjeeksi.
Curry-tahna ja porkkanat tekevät tästä keitosta lempeän mausteisen ja makean, joten se on varsin toisenlainen kuin tämä keitto, jonka makua hallitsi kookosmaidon kermaisuus. Oivia keittoja molemmat, mutta täysin erilaisia, vaikka niissä joitain samoja mausteita ja ainesosia onkin. Soseutetut kikherneet tuovat tähän keittoon proteiinia ja paksumpaa rakennetta, joten se on pelkkää porkkanasosetta täyttävämpää.
Mausteinen porkkanakeitto
Öljyä paistamiseen
1 sipuli, kuutioituna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
1½ rkl keltaista
curry-tahnaa (huom. curry-tahnojen tulisuus vaihetelee...)
4 porkkanaa, kuutioina
1 l kasvislientä
2 rkl sitruunamehua
3 dl / 1 tkl keitettyjä kikherneitä
sriracha-kastiketta maun mukaan
Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja
curry-tahna ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput aineet ja keitä,
kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä.
Spicy carrot soup
Oil for frying
1 onion, diced
2 garlic cloves
1 tbsp ginger, minced
1 ½ tbsp yellow curry paste
4 carrots, diced
1 l vegetable broth
2 tbsp lemon juice
3 dl / 1 can cooked chickpeas
sriracha sauce, to taste
Fry onions in the oil. Add garlic, ginger and curry paste and
continue frying couple of minutes. Add rest of the ingredients and boil until
carrots are soft. Blend smooth.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)