perjantai 22. elokuuta 2014

Mausteinen porkkanakeitto | Spicy carrot soup


Sosekeitot ovat turvaruokaa: niihin on aina rahaa eikä niiden tekemiseen oikeastaan edes tarvitse ohjetta, sillä niihin voi laittaa mitä vaan. Tämä resepti onkin tarkoitettu enneminkin inspiraatioksi kuin varsinaiseksi ohjeeksi.

Curry-tahna ja porkkanat tekevät tästä keitosta lempeän mausteisen ja makean, joten se on varsin toisenlainen kuin tämä keitto, jonka makua hallitsi kookosmaidon kermaisuus. Oivia keittoja molemmat, mutta täysin erilaisia, vaikka niissä joitain samoja mausteita ja ainesosia onkin. Soseutetut kikherneet tuovat tähän keittoon proteiinia ja paksumpaa rakennetta, joten se on pelkkää porkkanasosetta täyttävämpää.


Mausteinen porkkanakeitto

Öljyä paistamiseen
1 sipuli, kuutioituna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
 rkl keltaista curry-tahnaa (huom. curry-tahnojen tulisuus vaihetelee...)
4 porkkanaa, kuutioina
1 l kasvislientä
2 rkl sitruunamehua
3 dl / 1 tkl keitettyjä kikherneitä
sriracha-kastiketta maun mukaan

Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja curry-tahna ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput aineet ja keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä.


--------------
English summary

Spicy carrot soup

Oil for frying
1 onion, diced
2 garlic cloves
1 tbsp ginger, minced
1 ½ tbsp yellow curry paste
4 carrots, diced
1 l vegetable broth
2 tbsp lemon juice
3 dl / 1 can cooked chickpeas
sriracha sauce, to taste


Fry onions in the oil. Add garlic, ginger and curry paste and continue frying couple of minutes. Add rest of the ingredients and boil until carrots are soft. Blend smooth.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->