keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Länsiafrikkalainen maapähkinäkastike | West African peanut stew


En ole koskaan käynyt afrikkalaisessa ravintolassa, saati sitten Afrikassa, joten en tiedä, miltä tämän ruuan kuuluisi maistua. Siispä tein tästä kastikkeesta omaan makuuni sopivan netin eri ohjeita soveltaen ja hyvää tuli! Kastikkeen omintakeinen maku syntyy maapähkinävoista ja tomaattipyreestä (ei siis tomaattimurskasta!), jotka pyöristävät sen mausteisuutta ja tekevät siitä täyteläistä. Tätä kastiketta voi syödä keittonakin mutta itse tarjosin sen tumman riisin kanssa.


resepti mukailtu Cookie+Kate ja Scaling Back Blog

Länsiafrikkalainen maapähkinäkastike


Öljyä paistamiseen
1 rkl valkosipulia, hienonnettuna
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 sipulia, kuutioina

2 tl juustokuminaa, jauhettuna
2 tl korianteria, jauhettuna
2 tl mietoa curryjauhetta
½ tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
¼ tl cayenne-pippuria
1 rkl fariinisokeria
1 l kasvislientä
500 g porkkanoita, pieninä kuutioina

1 dl tomaattipyrettä
1 dl maapähkinävoita


Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja mausteet ja jatka paistamista, kunnes mausteet tuoksuvat. Lisää kasvisliemi ja porkkanat. Keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Ota kastikkeesta pari kauhallista lientä erilliseen astiaan ja sekoita siihen maapähkinävoi ja tomaattipyre. Kaada seos muun kastikkeen joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi, tarkista mausteet ja tarjoa tumman riisin kanssa.

------------------------
English summary

recipe adapted from Cookie+Kate and Scaling Back Blog

West African peanut stew


Oil, for frying
1 tbsp garlic, minced
1 tbsp ginger, minced
2 onions, diced

2 ts ground cumin
2 ts ground coriander
2 ts mild curry powder
½ ts cinnamion
½ ts nutmeg
¼ ts cayenne pepper
1 tbsp brown sugar
1 l vegetable broth
500 g carrots, diced

1 dl tomato paste
1 dl peanut butter

Heat oil in the large sauce pan and fry onions couple of minutes. Add garlic, cinnamon and other spices and continue frying until spices are fragrant. Add broth and carrots and let it boil until carrots are soft. Take some broth aside and mix tomato paste and peanut butter to it. Pour the mixture to the rest of the stew. Reheat it, adjust spiceness to your liking and serve with brown rice.

3 kommenttia:

  1. No nam! Tätä on pakko kokeilla! Mikään, missä on pähkinävoita, ei voi olla pahaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Maapähkinä toimii niin suolaisissa kuin makeissakin jutuissa :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->