En ole koskaan käynyt afrikkalaisessa ravintolassa, saati sitten Afrikassa, joten en tiedä, miltä tämän ruuan kuuluisi maistua. Siispä tein tästä kastikkeesta omaan makuuni sopivan netin eri ohjeita soveltaen ja hyvää tuli! Kastikkeen omintakeinen maku syntyy maapähkinävoista ja tomaattipyreestä (ei siis tomaattimurskasta!), jotka pyöristävät sen mausteisuutta ja tekevät siitä täyteläistä. Tätä kastiketta voi syödä keittonakin mutta itse tarjosin sen tumman riisin kanssa.
Länsiafrikkalainen maapähkinäkastike
Öljyä paistamiseen
1 rkl valkosipulia, hienonnettuna
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 sipulia, kuutioina
2 tl juustokuminaa, jauhettuna
2 tl korianteria, jauhettuna
2 tl mietoa curryjauhetta
½ tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
¼ tl cayenne-pippuria
1 rkl fariinisokeria
1 l kasvislientä
500 g porkkanoita, pieninä kuutioina
1 dl tomaattipyrettä
1 dl maapähkinävoita
Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja
mausteet ja jatka paistamista, kunnes mausteet tuoksuvat. Lisää kasvisliemi ja
porkkanat. Keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Ota kastikkeesta pari
kauhallista lientä erilliseen astiaan ja sekoita siihen maapähkinävoi ja
tomaattipyre. Kaada seos muun kastikkeen joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi,
tarkista mausteet ja tarjoa tumman riisin kanssa.
------------------------
English summary
recipe adapted from Cookie+Kate and Scaling Back Blog
West African peanut stew
Oil, for frying
1 tbsp garlic, minced
1 tbsp ginger, minced
2 onions, diced
2 ts ground cumin
2 ts ground coriander
2 ts mild curry powder
½ ts cinnamion
½ ts nutmeg
¼ ts cayenne pepper
1 tbsp brown sugar
1 l vegetable broth
500 g carrots, diced
1 dl tomato paste
1 dl peanut butter
Heat oil in the large sauce pan and fry onions couple of
minutes. Add garlic, cinnamon and other spices and continue frying until spices are fragrant. Add broth and carrots and let it boil until carrots are soft. Take
some broth aside and mix tomato paste and peanut butter to it. Pour the mixture
to the rest of the stew. Reheat it, adjust spiceness to your liking and serve
with brown rice.
No nam! Tätä on pakko kokeilla! Mikään, missä on pähkinävoita, ei voi olla pahaa. :D
VastaaPoistaNo niinpä! Maapähkinä toimii niin suolaisissa kuin makeissakin jutuissa :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista