Syksyssä parasta on värit. Ruska ei ole ihan vielä täällä, mutta vuodenaikojen siirtymävaiheesta kertoo se, että lähikaupassa oli vierekkäin kesäisen pinkkejä retiisejä ja syksyn syvän oransseja kurpitsoja. Niiden yhteinen sesonkiaika on lyhyt, joten oli toimittava...
Uuni paahtoi tofusta ja kasviksista parhaan esiin. Tein niille kastikkeen keltaisesta misosta, makean mausteisesta curry-tahnasta, kirpeästä klementiinimehusta ja oliiviöljystä. Yksinkertaiset jutut on parhaita.
resepti-inspiraatio: My Darling Lemon Thyme ja Super Natural Everyday
Uunissa paahdettua tofua ja kurpitsaa miso–curry -kastikkeessa
Puolikas kurpitsa, kuutoina
4 perunaa, kuutioina
5 retiisiä, neljään osaan leikattuina
1 punasipuli, siivuina
250 g tofua, kuutioina
Kastike
2 rkl misotahnaa
1 rkl keltaista curry-tahnaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
½ klementiinin mehu
kourallinen cashew-pähkinöitä
Kuumenna uuni 200’C. Sekoita kastikeainekset yhteen mandariinimehua lukuun ottamatta. Painele tofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi se. Kuutioi myös vihannekset. Sekoita kurpitsa, perunat ja tofu ja kaada 2/3
kastikkeesta niiden päälle. Siirrä vihannekset ja tofu uunipellille ja paista
15 min. Sekoita vihanneksia pellillä, lisää retiisit ja sipulit ja jatka
paistamista vielä 15 min.
Purista ½ mandariinista mehu ja sekoita se lopun kastikkeen
joukkoon. Ota vihannekset uunista, ja siirrä ne tarjoiluastiaan. Lisää
cashew-pähkinät ja sekoita loppu kastike mukaan.
English summary
recipe is adapted from My Darling Lemon Thyme and Super Natural Everyday
Roasted tofu and pumpkin with citrusy miso-curry dressing
½ pumpkin, cubed
4 potatoes, cubed
5 radishes, quartered
1 red onion, sliced
250 g tofu, cubed
Dressing
2 tbsp miso paste
1 tbsp yellow curry paste
2 tbsp olive oil
1 tbsp water
juice from ½ clementin
handful of cashew nuts
Preheat oven to 200’C. Mix all the dressing ingredients
except the clementine juice. Tap tofu dry with paper towels. Cube tofu and vegetables.
Mix pumpkin, potato and tofu together and pour 2/3 of the dressing over
them. Arrange tofu and vegetables to the baking tray and bake 15 min, mix once, add radishes and
onion slices and bake another 15 min.
Juice the clementine and mix it to the remaining dressing. Take the veggies out of the oven and drizzle with the rest of the dressing. Garnish with cashew nuts.
Juice the clementine and mix it to the remaining dressing. Take the veggies out of the oven and drizzle with the rest of the dressing. Garnish with cashew nuts.
Vau, näyttää ja kuulostaa ihan mielettömän herkulliselta! Nämä 'siirtymävaiheet' ovat vuodenajoissa parasta. Ja vaihtuvat, päällekäin menevät kaudet ja pian koittava ruskan loisto <3 Kiva, etten ole ainut joka on jo nyt innoissaan :-)
VastaaPoistaKiitos, hyvää se olikin! Vaikka kesä onkin ihanaa aikaa, niin kyllä myös syksyssä on tunnelmaa :)
Poista