keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Tofua ja kurpitsaa miso–curry -kastikkeessa | Tofu and pumpkin with miso curry dressingSyksyssä parasta on värit. Ruska ei ole ihan vielä täällä, mutta vuodenaikojen siirtymävaiheesta kertoo se, että lähikaupassa oli vierekkäin kesäisen pinkkejä retiisejä ja syksyn syvän oransseja kurpitsoja. Niiden yhteinen sesonkiaika on lyhyt, joten oli toimittava...
Uuni paahtoi tofusta ja kasviksista parhaan esiin. Tein niille kastikkeen keltaisesta misosta, makean mausteisesta curry-tahnasta, kirpeästä klementiinimehusta ja oliiviöljystä. Yksinkertaiset jutut on parhaita.
resepti-inspiraatio: My Darling Lemon Thyme ja Super Natural Everyday


Uunissa paahdettua tofua ja kurpitsaa miso–curry -kastikkeessa


Puolikas kurpitsa, kuutoina
4 perunaa, kuutioina
5 retiisiä, neljään osaan leikattuina
1 punasipuli, siivuina
250 g tofua, kuutioina

Kastike

2 rkl misotahnaa
1 rkl keltaista curry-tahnaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
½ klementiinin mehu 

kourallinen cashew-pähkinöitä


Kuumenna uuni 200’C. Sekoita kastikeainekset yhteen mandariinimehua lukuun ottamatta. Painele tofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi se. Kuutioi myös vihannekset. Sekoita kurpitsa, perunat ja tofu ja kaada 2/3 kastikkeesta niiden päälle. Siirrä vihannekset ja tofu uunipellille ja paista 15 min. Sekoita vihanneksia pellillä, lisää retiisit ja sipulit ja jatka paistamista vielä 15 min.

Purista ½ mandariinista mehu ja sekoita se lopun kastikkeen joukkoon. Ota vihannekset uunista, ja siirrä ne tarjoiluastiaan. Lisää cashew-pähkinät ja sekoita loppu kastike mukaan.---------------------
English summary

recipe is adapted from My Darling Lemon Thyme and Super Natural Everyday

Roasted tofu and pumpkin with citrusy miso-curry dressing


½ pumpkin, cubed
4 potatoes, cubed
5 radishes, quartered
1 red onion, sliced
250 g tofu, cubed

Dressing

2 tbsp miso paste
1 tbsp yellow curry paste
2 tbsp olive oil
1 tbsp water
juice from ½ clementin

handful of cashew nuts

Preheat oven to 200’C. Mix all the dressing ingredients except the clementine juice. Tap tofu dry with paper towels. Cube tofu and vegetables. Mix pumpkin, potato and tofu together and pour 2/3 of the dressing over them. Arrange tofu and vegetables to the baking tray and bake 15 min, mix once, add radishes and onion slices and bake another 15 min.

Juice the clementine and mix it to the remaining dressing. Take the veggies out of the oven and drizzle with the rest of the dressing. Garnish with cashew nuts.

2 kommenttia:

  1. Vau, näyttää ja kuulostaa ihan mielettömän herkulliselta! Nämä 'siirtymävaiheet' ovat vuodenajoissa parasta. Ja vaihtuvat, päällekäin menevät kaudet ja pian koittava ruskan loisto <3 Kiva, etten ole ainut joka on jo nyt innoissaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää se olikin! Vaikka kesä onkin ihanaa aikaa, niin kyllä myös syksyssä on tunnelmaa :)

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->