Lähikaupan ruusukaalit näyttivät niin sieviltä, että pakkohan niitä oli rasiallinen mukaan ottaa. Ne saivat kaverikseen yhden punaisen omenan, makeaksi paisettua sipulia ja sitruuna–timjami-vinegretin. Tarjoa salaatti joko suoraan pannusta tai keitetyn viljan, kuten hirssin, kanssa. Salaatti on parhaimmillaan lämpimänä heti valmistamisen jälkeen, sillä ruusukaali saattaa muuttua tympeän makuiseksi, jos se ylikypsyy.
Tämä ruoka on muuten osoitus siitä, miten paistamisen voi tehdä monella tavalla. Ensin sipulia paistetaan hitaasti miedolla lämmöllä, kunnes se karamellisoituu. Sen jälkeen ruusukaaleja ruskistetaan kuumalla pannulla sekoittamatta muutama minuutti, kunnes niihin on tullut kaunis paistopinta. Lopuksi omenasiivuja paistetaan vain aivan hetki niin että ne pehmenevät muutteivat muutu omenasoseeksi. Tiedän: kuulostaa kikkailulta, mutta oikeilla paistolämpötiloilla ja -ajoilla hyvistä raaka-aineista saa vieläkin parempia. Ja sehän kokkaamisessa on ideana :)
Yrtit tarjosi Järvikylä ja resepti-inspiraation sain 101 Cookbooks -blogista.
Lämmin ruusukaalisalaatti sitruuna–timjami-vingeretillä
Öjyä pannulle
1 sipuli, puolirenkaina
ripaus suolaa
1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
½ sitruunan kuori, raasteena
Rasiallinen (250 g) ruusukaalia, neljäsosiksi leikattuna
1 omena, ohuina siivuina
Sitruuna–timjami-vinegretti
½ sitruunan mehu
1 tl omenaviinietikkaa
2 tl dijon-sinappia
1 tl hunajaa (tai agavesiirappia)
1 rkl ravintohiivahiutaleita
1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
pinnalle: kourallinen kurpitsansiemeniä
Sekoita vinegrettiainekset yhteen.
Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää hieman öljyä.
Lisää sipulit pannulle, laske lämpöä ja ripottele niiden päälle hieman suolaa.
Paista sipulia 10-15 min kunnes se on karamellisoitunut (varo polttamasta). Siirrä paistetut sipulit syrjään.
Nosta pannun lämpötilaa ja lisää ruusukaalit. Älä sekoita
niitä pariin minuuttiin, jotta ne ruskistuvat hieman. Lisää valkosipuli,
sitruunan kuori ja omenat ja paista, kunnes omenat pehmenevät hieman. Ota
paistinpannu pois levyltä, lisää vinegretti ja sekoita. Ripottele pinnalle
kurpitsansiemeniä. Tarjoa heti sellaisenaan tai keitetyn hirssin (tai jonkin muun viljan) kanssa.
These brussels sprouts looked so cute at my grocery store that I just had to buy one package. I paired them with a red apple, caramelized onions and slightly sweet lemon-thyme-vinaigrette. Take care not to over-cook sprouts. Serve the salad while it's still warm.
Recipe is inspired by 101 Cookbooks
Panfried brussels sprouts and apples with lemon-thyme vinaigrette
Oil for the pan
1 onion, cut to half moons
pinch of salt
1 garlic clove, minced
zest of ½ lemon
250 g brussles sprouts, quartered
1 apple, thinly sliced
Lemon thyme vinaigrette
Juice of ½ lemon
1 ts apple cider vinegar
2 ts dijon mustard
1 ts honey (or agave)
1 tbsp nutritonal yeast
1 ts fresh thyme, minced
garnish with handul of pepitas
Serve with cooked millet or grain of your choice
Mix all the vinaigrette ingredients together.
Heat frying pan to medium heat and add some oil to it. Add
onion slices to the pan with some salt. Lower the heat and let onions
caramelize 10-15 min. Add onions aside when they are done.
Rise the temperature higher and add sprouts. Let them brown
couple of minutes without touching them.
Add garlic, lemon zest and apple slices to the pan and fry until apples are
soft. Take the pan off the heat and add vinaigrette. Garnish with pepitas.
Serve immediately as a side salad or with cooked millet (or grain of you choice).
Ooh! Löysin blogiisi Chocohilin kautta ja tämähän oli mahtava blogi täynnä mielenkiintoisia reseptejä!
VastaaPoistaKiva kuulla, että viihdyt :)
Poista