Kulhollinen kuumaa keittoa tulee tarpeeseen silloin, kun ulkona on kylmä, taivaalta tulee vettä vaakasuorassa ja sukat on olleet märät koko päivän. Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu miso-liemi tepsii myös orastavaan flunssaan ja kurkkukipuun!
Ohje on mitoitettu yhdelle mutta ainesten määrää voi helposti lisätä, jolloin syötävää riittää useammalle. Soba-nuudeleita ei kuitenkaan kannata keittää enempää kuin kerralla aikoo syödä, sillä ne pehmenevät helposti liikaa, jos ne ovat pitkään kuumassa liemessä.
Miso-keitto soba-nuudeleilla ja kurpitsalla
Yhdelle
Nippu soba-nuudeleita
½ sipuli, puolirenkaina
öljyä kattilaan
pieni pala inkivääriä, hienonnettuna
½ valkosipulin kynsi, hienonnettuna
vettä (n. 4 dl)
Pala kurpitsaa, kuutioina
Wakame merilevää
1 rkl miso-tahnaa
1 rkl miriniä
1 tl soijakastiketta
1 tl siirappia
2 tl riisiviinietikkaa
pinnalle schichimi togarashia ja tummaa seesamiöljyä
Huuhtele wakamea ja laita se likoamaan veteen n. 10
minuutiksi.
Laita kattilan pohjalle hieman öljyä ja kuullota sipulia
hetki. Lisää inkivääri ja valkosipuli ja jatka paistamista n. minuutin ajan.
Lisää kurpitsakuutiot ja vettä niin paljon, että ne peittyvät. Anna kiehua, kunnes kurpitsa on pehmentynyt.
Puristele wakamesta ylimääräinen vesi pois ja pilko saksilla tai veitsellä pienemmiksi suikaleiksi. Lisää keittoliemeen.
Keitä sobanuudelit toisessa kattilassa pakkauksen ohjeen
mukaan. Valuta nuudeleista vesi pois ja jätä ne odottamaan.
Ota n. puoli desiä keiton lientä kulhoon ja sekoita liemeen miso, mirini, siirappi, soija ja riisiviinietikka. Lisää seos muuhun keittoon ja sekoita.
Tarkista maku. Liemen pitäisi maistua sopivasti suolaiselle, happamalle ja vähän makealle.
Laita keitetyt nuudelit keittokulhoosi ja kaada liemi niiden
päälle. Pirskottele pinnalle seesamiöljyä ja schichimi togarashia. Syö kuumana!
Miso soup with soba noodles and pumpkin
For one
Bundle of soba noodles
½ onion, cut to half moons
oil for the pan
small knoob of ginger, minced
½ garlic clove, minced
water (about 4 dl)
Small piece of pumpkin, diced
Some dried wakame
1 tbsp miso paste
1 tbsp mirin
1 ts soy sauce
1 ts molasses
2 ts rice wine vinegar
Garnish with schichimi togarashi and a drizzle of dark
sesame oil
Rinse wakame and soak it in water for 10 minutes.
Heat some oil in the sauce pan and fry onions for couple of
minutes. Add garlic and ginger and fry for another minute. Add water and pumpkin
cubes and let it boil until pumpkin is soft. Drain soaked wakame, chop it to smaller pieces and add it to the broth.
Boil noodles in another sauce pan according to package
instructions. Drain noodles and set aside.
Take about ½ dl soup broth aside and mix miso, soy
sauce, molasses, mirin and vinegar to it. Add the mixture to the broth. Taste the broth: it
should taste salty and little sweet and sour.
Put the boiled noodles to your soup bowl and pour the broth
over them. Garnish with schichimi togarashi and a drizzle of dark sesame oil.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)