Olen vihreän teen suurkuluttaja, joten matcha on yksi lempimauistani jälkiruuissa. Matcha ei kuitenkaan maistu aivan samalta kuin tavallinen vihreä tee, vaan sen aromi on voimakkaampi, pehmeämpi ja jopa hieman makea. Näissä kekseissä tämä matchan ihana ominaismaku saa parikseen seesaminsiemenet.
Matcha värjäsi taikinan syvän tummanvihreäksi. Uunissa väri vaaleni ja valmiissa kekseissä oli kaunis heleän vihreä sävy. Olen lukenut jostain, että huonolaatuinen matcha voi muuttua paistettaessa kellanruskeaksi, joten kaikki matchat eivät sovellu leivontaan. Tein keksien pinnalle yksinkertaisen sokerikuorrutteen, jonka maustoin ja värjäsin niin ikään matchalla.
Käyttämäni matcha on Japanista, mutta matchaa voi ostaa joistain teekaupoista tai tilata Internetistä.
Resepti mukailtu Never homemaker -blogista
Matcha–seesami-keksit
n. 20 kpl
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl matcha-jauhetta
4 rkl rypsiöljyä
1 dl + 1 rkl sokeria
3 rkl soijamaitoa
¼ tl suolaa
½ dl seesaminsiemeniä
Kuumenna uuni 175’C. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja matcha.
Parhaan lopputuloksen saat, jos siivilöit jauhoseoksen pari kertaa.
Yhdistä toisessa kulhossa öljy, sokeri, maito ja suola.
Sekoita tasaiseksi. Kaada nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita
tasaiseksi. Lisää seesaminsiemet ja sekoita myös ne mukaan.
Ota taikinaa n. 1 rkl verran, pyöritä palloksi ja litistä
pallo keksiksi leivinpaperille. Paista keksejä 9–10 min. Keksit ovat pehmeitä
uunista ottamisen jälkeen mutta ne kovettuvat jäähtyessään.
Matcha-kuorrute
1 dl tomusokeria
1 tl matchaa
muutama tl vettä
Yhdistä tomusokeri ja matcha. Lisää vettä vähitellen, muutama pisara kerrallaan, kunnes kuorrutten koostumus on sopiva. Ota kuorrutetta
lusikkaan ja pirskottele jäähtyneiden keksien päälle. Anna kuivua.
Recipe adapted from Never homemaker
Matcha and sesame seed cookies
about 20 cookies
2 ½ dl wheat flour
1 ts baking powder
2 ts matcha
4 tbsp vegetable oil
1 dl + 1 tbsp sugar
3 tbsp soy milk
¼ ts salt
½ dl sesame seeds
Preheat oven to 175’C. Combine flour, baking powder and
matcha. In another bowl combine oil, sugar, milk and salt and mix. Pour wet
ingredients to the dry ingredients and mix together. Add sesame seeds.
Take 1 tbsp cookie dough, shape it to ball and flatten it to
cookie. Bake 9–10 min.
Matcha frosting
1 dl powder sugar
1 ts matcha
water, as needed (couple of tea spoons)
Combine powder sugar and matcha. Add water gradually, drop at time until consistency is desired. Drizzle frosting over cooled
cookies. Let the frosting dry.
Onpas kyllä hienon värisiä keksejä!
VastaaPoistaSanopa muuta! Ja parasta on, että värin lisäksi matcha antaa kekseihin myös ihanan maun :)
PoistaMahtavia! Mietiskelin mielessäni, että josko värjäisin Halloweeninseudun kakun vihreäksi spirulinalla, mutta matcha kyllä maistuisi paremmalta.
VastaaPoistaKiitos! Spirulinaa en ole koskaan maistanut, mutta matcha ainakin on hyvää. Ja tosiaan väri kestää yllättävän hyvin paistamisen :)
PoistaHei Maikki! Sun blogi on mulle ennestään uusi, mutta nyt tulee muutos. Ihania kuvia ja ohjeita. Ja meitä Suomalaisia kasvisbloggaajia ei ole koskaan kyllä liikaa!
VastaaPoistaKiitos – ja kiva, että löysit tänne :) Toivottavasti löydät paljon sinua inspiroivia ohjeita :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaPalaan vielä Maikin patojen äärelle :) Samat sanat kuin Liisalla, erittäin tervetullut lisä kasvistelublogien joukkoon. Heti laitoin pari reseptiä muistiin. Haittaako jos linkitän blogisi omalle lukulistalleni, niin helpottaa seuraamista?
VastaaPoistaOma blogini on täällä: http://veikeaverso.blogspot.fi/ mutta viimeaikoina vähän hiljaisena erinäisten syiden vuoksi.
Voi, olisi tosi kiva päästä lukulistallesi! Sinun blogisi minä jo tiedänkin, koska olen usein käynyt sitä ihastelemassa :)
PoistaIhana väri ja ovat varmasti maukkaita!
VastaaPoistaOlivat todellakin :) Kannattaa kokeilla
Poista