Tässä reseptissä yhdistyy kaksi lempiherkkuani: porkkanakakku ja granola. Hyvällä porkkanakakulla ja granolalla onkin paljon yhteistä. Ne ovat molemmat parhaimmillaan, kun niissä on kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä tai siemeniä sekä reilusti kanelia ja muita mausteita.
Niin hyvää kuin porkkanakakku onkin, sitä ei ehkä viitsi syödä aamiaiseksi – ei ainakaan joka päivä. Tämä granola on sen sijaan ihan kelpo aamupala ja samalla myös vähän terveellisempi tapa täyttää porkkanakakkucravingit :)
Täällä blogissa on muuten jo ennestään yksi porkkanakakku- ja yksi granola-ohje. Testaa myös niitä :)
Resepti mukailtu Gimme Some Oven ja In my bowl
Porkkanakakkugranola
3 ½ dl porkkanaraastetta,
jaettuna 2 ½ dl + 1 dl
2 tl / 5 g tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
2 rkl vettä
3 rkl (vaahtera)siirappia
1 rkl rypsiöljyä
6 dl kaurahiutaleita
2 dl manteleita
(kuorimattomia)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kookoslastuja
2 tl kanelia
1/3 tl muskottipähkinää
1/3 tl suolaa
1 ½ dl kuivattuja karpaloita
Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Hienonna inkivääri. Laita pieneen kattilaan inkivääri ja 1 dl
porkkanaraasteesta. Lisää kattilaan 2 rkl vettä ja kuumenna. Keitä muutaman
minuutin ajan, kunnes porkkana ja inkivääri ovat pehmentyneet. Lisää siirappi ja
rypsiöljy ja soseuta seos pienessä monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
Anna jäähtyä hetki.
Kuumenna uuni 150 ‘C.
Sekoita kaurahiutaleet, mantelit, siemenet,
kookoslastut ja mausteet. Sekoita joukkoon myös loput porkkanaraasteesta (2 ½ dl).
Lisää porkkasose kuivien aineiden joukkoon ja kääntele sekaisin. Levitä seos
yhdelle tai kahdelle uunipellille ja paista 20–30 min, kunnes seos tuntuu kuivalta. Jos granola on kahdella pellillä,
vaihda peltien paikkoja paistamisen puolivälissä. Anna
granolan jäähtyä täysin. ennen kuin sekoitat siihen kuivatut karpalot. Laita granola puhtaaseen
purkkiin ja säilytä huoneenlämmössä.
Carrot cake granola
3 ½ dl grated
carrots (divided 2 ½ dl + 1 dl)
2 ts / 5 g fresh ginger, minced
2 tbsp water
3 tbsp (maple)
syrup
1 tbsp neutral tasting vegetable oil
6 dl rolled
oats
2 dl almonds
(unpeeled)
1 dl sunflower
seeds
1 dl coconut
flakes
2 ts cinnamon
1/3 ts nutmeg
1/3 ts salt
1 ½ dl dried cranberries
Grate carrots. Mince ginger. Put ginger
and 1 dl of grated carrots to small pot. Add 2 tbsp water and bring mixture to boil.
Cook it couple of minutes until carrots and ginger have softened.
Add syrup and oil and blend it to smooth puree with immersion blender or in small food
processor. Let carrot puree cool.
Preheat oven to 150 ‘C and line two
baking trays with parchment paper. Mix rolled oats, almonds, sunflower seeds,
coconut flakes and spices. Add remaining grated carrots (2 ½ dl) and mix. Mix
carrot puree to dry ingredients and spread granola to two baking sheets. Bake
20–30 minutes until mixture has dried. Rotate the pans halfway through baking
to ensure even baking. After baking let the granola cool completely before
adding cranberries. Store in clean jar at room temperature.
So many of my favourite things in this granola! Would never have thought of actually adding carrot to it, clever :D
VastaaPoistaThank you Jules! Grated carrot shrinks in the oven to tiny but tasty bits :)
PoistaLoistava idea! Porkkanakakku on minun ehdoton suosikki, johon valitettavasti monessa kahvilassa saa pettyä..
VastaaPoistaI feel you! Kun oikein rakastaa jotain leivonnaista, joutuu toisinaan kokemaan pettymyksiä kahvilarintamalla...
Poista