torstai 3. joulukuuta 2015

Tuorepuuro inkiväärisatsumilla | Overnight oats with ginger poached satsumas


Ostin kahden kilon verkkopussillisen ihanan kirpakoita satsumia. Niistä suurimman osan olen nauttinut ihan sellaisenaan mutta osan marinoin tuoreella inkiväärillä maustetussa sitrusmehussa. Muutaman minuutin keittäminen pehmentää satsumalohkot ja tuo niihin raikkaaan inkiväärin maun.  Ja tärkeä bonusvaikutus: marinointi poistaa myös ne pienet valkoiset kuorenrippeet, jotka eivät varsinaisesti maistu miltään, mutta, jotka näyttävät vähän rumilta... Satsumien keitinliemi kannattaa lopuksi suurustaa perunajauhoilla, jolloin siitä tulee raikkaan makuista sitrus-inkivääri-kastiketta. 

Laitoin inkiväärimaustetut satsumat simppelin tuorepuuron päälle yhdessä punaviinimarjojen ja kurpitsansiemenien kanssa. Jos et ole puuroihmisiä, ne sopisivat varmasti yhtä hyvin myös jugurtin maustajaksi tai jonkin jälkiruokakakun seuraksi :) Alla oleva ohje inkiväärisatsumiin riittää yhden tai kahden puuron päälle, mutta määrän voi helposti tuplata. Puuro-ohje on mitoitettu yhdelle syöjälle :)


Resepti-inspiraatio What's cooking good looking?


Tuorepuuro inkiväärisatsumoilla

1 dl kaurahiutaleita
2 dl soijamaitoa
ripaus suolaa
(kanelia)

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita jääkaappiin ja anna tekeytyä pari tuntia tai yön yli. Koristele puuro aamulla.

Pinnalle
Punaviinimarjoja
Paahdettuja kurpitsansiemeniä
Inkivääri-satsumoita (ohje alla)

Inkiväärisatsumat

5 satsumaa
1 dl vettä (jaettuna ½ dl + ½ dl)
1 tl inkivääriraastetta
2­–3 tl sokeria
¼ tl vaniljauutetta
1 tl perunajauhoja

Kuori mandariinit. Purista mehu kolmesta satsumasta ja irrota hedelmälohkot toisistaan kahdesta. Raasta pätkä inkivääriä. Laita pieneen kattilaan hedelmien mehu, ½ dl vettä, inkivääriraaste, vaniljauute ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä n. 10 min. Lisää satsumalohkot liemeen ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min. Siirrä hedelmälohkot syrjään. Sekoita perunajauhot ½ dl kylmää vettä. Kaada perunajauhoseos mandariinimehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna seos uudelleen. Sekoita sitä koko ajan, kunnes seos paksunee kiisselimäiseksi.

----------------------
English summary

Satsumas, as other citrus fruits too, are now in season. Even though they are delicious on their own quick poaching in gingery citrus juice adds some flavor and softens them. I added ginger poached satsumas on top of my overnight oats but I bet they would be delicious also with yoghurt or a dollop of ice cream :)

Recipe for overnight oats makes one portion. Satsuma recipe yields one or two servings.

Recipe inspiration What's cooking good looking?

Overnight oats with ginger poached satsumas

100 ml rolled oats / oat flakes
200 ml soy milk
pich of salt
(pinch of cinnamon)

Mix all ingredients together. Refrigerate for at least couple of hours or overnight. Garnish before serving.

Top with:
Red currants
Toasted pepitas / pumpkin seeds
Ginger poached satsumas (recipe follows)

Ginger poached satsumas 

5 satsumas
100 ml water (divided to 50 ml + 50 ml)
1 ts grated ginger
2­–3 ts sugar
¼ ts vanilla extract
1 ts potato starch

Peel the satsumas. Juice three of them and separate segments from remaining two. Grate ginger. Put juice, 50 ml water, ginger, vanilla extarct and sugar to small sauce pot and bring it to boil. Let it simmer for 10 minutes. Add satsuma segments to liquid and simmer them for 5 minutes. Set satsuma segments aside. Mix 50 ml cold water and potato starch together. Pour mixture to poaching liquid while whisking constantly. Bring liquid to boil and wait until it thickens. Set aside.

6 kommenttia:

  1. I love the idea of the poached satsumas! I have a few pounds of the fruit in my kitchen, so I'm definitely giving this a try. Thanks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You are welcome! Ginger pairs so well with citrus fruits :)

      Poista
  2. This looks and sounds fantastic! And with the sour red currants as well, mmmm... Brings back childhood memories :D Thank you so much for the recipe! x

    VastaaPoista
  3. I really loved the flavor combo here: ginger, citrus fruits and red currants go so well together :)

    VastaaPoista
  4. Hello! I’ve included this recipe in my list of oat-tastic recipes to check out in my Saturday round-up. Don’t worry: it’s simply a link that takes my readers to your fantastic blog. :) Check it out! http://wp.me/p57tL9-1lM

    Have a great weekend!

    Lauren / The Oatmeal Artist

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->