maanantai 15. joulukuuta 2014

Bataatti–maapähkinävoi-dippi | Sweet potato and peanut butter dip


Tämä makea bataatti-maapähkinävoi-dippi sopii hedelmille, paahtoleivälle tai keksien päälle tai vaikka puuroon. Minä tarjosin sen persimoni- ja päärynäviipaileiden ja tummien viinirypäleiden kanssa. Vaikka dippi onkin selkeästi jälkkäriosastoa, sen makeus tulee suurimmaksi osaksi appelsiinimehun ja bataatin sisältämästä sokerista.


Bataatti-maapähkinävoi-dippi


2 dl bataattisosetta (n. yksi keskikokoinen bataatti)*
½ dl maapähkinävoita (+ ripaus suolaa, jos suolatonta)
1 rkl siirappia
½ tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
½ appelsiinin mehu

Pinnalle: kuivattuja karpaloita, siirappia

Sekoita kaikki tehosekoittimessa tai blenderissä. Lisää vettä tai appelsiinimehua, jos dippi on liian paksua.

* Kuori ja kuutioit bataatti ja keitä tai höyrytä sitä, kunnes pehmeää


---------------------------
English summary

I served this sweet dessert dip with with some dark grapes, pear slices and just perfectly soft persimmons. It's also great on toast or stirred into oatmeal. The dip is relatively healthy because most of it's sweetness comes from sweet potato puree and freshly squeezed orange juice. I spiced it with cinnamon and nutmeg so it's especially suitable treat to this season. 


Sweet potato and peanut butter fruit dip


2 dl sweet potato puree*
½ dl peanut butter (+ pinch of salt if unsalted)
1 tbsp molasses
½ ts cinnamon
¼ ts nutmeg
juice of ½ orange

Garnish the dip with a drizzle of molasses and dried cranberries

Blend everything in food prosecessor or blender. Add orange juice or water to adjust the consistency.

* Peel and cube the sweet potato and steam or cook it until soft

2 kommenttia:

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->