maanantai 8. elokuuta 2016

Oliiviöljyssä haudutettuja kirsikkatomaatteja ja kikherneitä | Olive oil braised cherry tomatoes and chickpeas



Tässä on yksinkertainen ja maistuva kesäruoka! Pitkä haudutus rosmariinilla maustettussa oliiviöljyssä tiivistää kirsikkatomaattien maun ja pehmittää valkosipulit makeiksi. Paahtamisen loppupuolella mukaan lisätään vielä kikherneitä, jotka imevät itseensä paistoliemen makuja. Tarjosin tämän tuoreen leivän kanssa mutta uskoisin, että se toimisi myös pastakastikkeena. Ja ylijäämästä tulee muuten ihan huippuhyvää hummusta!

Resepti-inspiraatio Ful-filled ja Joy the Baker

Oliiviöljyssä haudutettuja kirsikkatomaatteja ja kikherneitä

500 g kirsikkatomaatteja
¾ – 1 dl oliiviöljyä
7 valkosipulin kynttä (puolikas valkosipuli)
muutama rosmariinin oksa
2 tl balsamiviinietikkaa
merisuolaa
mustapippuria, myllystä
3 dl / 1 tölkki kypsiä kikherneitä

Tarjoiluun: tuoretta leipää

Kuumenna uuni 125’C. Kuori valkosipulin kynnet. Laita kirsikkatomaatit, valkosipulin kynnet, balsamiviinietikka ja rosmariini uuniastiaan. Kaada päälle oliiviöljyä niin paljon, että astian pohja peittyy. Sekoita. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri. Laita uuniin 1 ½ tunniksi. Nosta uunin lämpötila 150 ‘C. Lisää kikherneet tomaattien joukkoon ja paista vielä ½ tuntia. Nauti tuoreen leivän kanssa.

--------------------
English summary

Recipe inspiration Ful-filled and Joy the Baker

Olive oil braised cherry tomatoes and chickpeas 

500 g cherry tomtoes
75 – 100 ml olive oil
7 garlic cloves (half of the head)
2 tsp balsamic vinegar
rosemary, couple of sprigs
sea salt
black pepper, freshly ground
300 ml / 1 can cooked chickpeas

Fresh bread for serving

Preheat oven to 125’C. Peel garlic cloves. Put cherry tomatoes, garlic cloves, rosemary, and balsamic vinegar into oven dish. Pour olive oil over tomatoes, it should cover the bottom of the dish. Bake tomatoes for 1 ½ hours. Increase oven temperature to 150’C. Add chickpeas over tomatoes and stir gently. Continue baking for ½ hour. Serve with fresh bread.
SaveSave

8 kommenttia:

  1. I came here from Food & Wine's Instagram where this recipe was featured for Meatless Monday (https://www.instagram.com/foodandwine/). I really like your blog!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh that's so nice to hear! I hope you find things you like :)

      Poista
  2. Great recipe i love it.. Can i use something els for the Rosemary? I don't have it

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! :)
      I think thyme would also go really well with this dish. Basil would be great too but I would advice you to add it just before serving because otherwise it will get wilted

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitti! Ja niin helppo! Joskaan ei mikään pikaruoka :D

      Poista
  4. Meillä on etenkin talviaikaan valmistettu usein tämän tyyppistä lisuketta lihalle tai kalalle, mutta kikherneitä en ole hoksannut koskaan heittää sekaan ja valkosipuliakaan en useimmiten ole laittanut. Tätä siis pitää kokeilla joskus, kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä! Talvisaikaan tähän voisi kokeilla lisätä myös jotain juureksia tai vaikka sipulilohkoja :)

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->